Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 30 Ağustos’un Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevk ve idaresinde, Anadolu’nun işgaline son vermek için Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanan bir gurur günü olmasının yanında Türk’ün esir,  Anadolu’nun ise işgal edilemeyeceğinin yedi düvele bir kez daha gösterildiği bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında 30 Ağustos’un emperyalist saldırılar karşısında Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun sergilediği cesaret ve fedakârlığın, düşmana karşı milletçe yekvücut mücadele etmenin destansı belgelerinden olduğunu ifade etti.

Karakaş mesajında şunları kaydetti:

“Bu büyük zaferle birlikte vatan toprakları bir defa daha Türk milletinin kaderiyle bütünleşmiş, akabinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. 30 Ağustos, vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için, canları pahasına cepheden cepheye koşan, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren aziz Türk milletinin var oluş öyküsü, ümidi tükenmiş binlerce insanın tüm dünyaya baş kaldırışı, imkansızlıkların bahane olmayacağının en büyük kanıtıdır. 30 Ağustos 1922 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz ve kahraman ordumuz, tarihe altın harflerle yazılan bir mücadeleyle Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazanarak birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtlamıştır 30 Ağustos 1922 tarihi, zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile pervasız bir işgalle tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak şahlanışının ve sonsuza dek var olacağının da temsilidir. Bu duygu ve düşüncelerle 102 yıl önce yediden yetmişe kenetlenerek destansı bir kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan kahraman ordumuzun düşmanı hüsrana uğrattığı 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyor, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

29 Ağustos 2024, Perşembe 87 kez görüntülendi