Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüp ve topluluklarının çeşitli kategorilerdeki ön elemeleri geçen 22 takımından 16’sı TEKNOFEST 2024’te finale kaldı.

TEKNOFEST 2024’te AKÜ öğrenci kulüp ve toplulukları; 2 proje Sağlıkta Yapay Zekâ, 5 proje İnsanlık Yararına Teknoloji, 1 proje Çevre ve Enerji Teknolojileri, 3 proje Türkçe Doğal Dil İşleme, 1 proje Roket Yarışması, 2 proje Tarım Teknolojileri, 1 proje Psikolojide Teknolojik Uygulamalar, 1 proje Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi olmak üzere 16 takım ile finallerde yarışmaya hak kazandı.

AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarında görev alan öğrenciler, Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde; Apricity takımıyla, Sağlıkta Yapay Zeka kategorisinde; Smartsightteam ve Alva Tech takımlarıyla, İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde; MedikoSosyal, Smartbreath, Aku Shıeld, KocatepeBioTek ve New Edition Akubiotek takımlarıyla, Türkçe Doğal Dil İşleme kategorisinde; Vision, Hisar ve Master AI Team takımlarıyla, Roket Yarışması kategorisinde; Kocatepe Roket Takımı ile, Tarım Teknolojileri kategorisinde; Robilsa ve Rematless takımlarıyla, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar kategorisinde; PsikoTech ve Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje kategorisinde KBT2 takımı ile TEKNOFEST 2024 finallerinde yer alacak.

AKÜ TEKNOFEST’e kurumsal destek veriyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, öğrenci kulüp ve topluluklarının akademik danışmanları başta olmak üzere emek veren tüm öğrencileri tebrik etti. TEKNOFEST 2024 yarışlarında önümüzdeki günlerde finallerde yarışacak olan 16 takımın iyi sonuçlar alacaklarına canı gönülden inandığını belirten Karakaş, “Afyon Kocatepe Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te büyük bir başarıya imza atarak, 16 takımımızla 8 farklı kategoride finalist olmuştur. Bu önemli başarı, üniversitemizin inovasyon ve teknolojiye verdiği önemin bir göstergesidir” dedi. Karakaş, üniversite olarak Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü kurduklarını belirterek; “Üniversite olarak kurmuş olduğumuz Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü, TEKNOFEST başta olmak üzere teknolojiye ve yenilik içeren girişimlere kurumsal anlamda destek verdiğimizin en somut kanıtıdır” diye konuştu.

Karakaş şunları ifade etti:

“TEKNOFEST 2024’te yer alan takımlarımız, savunma sanayiinden sağlık teknolojilerine, tarım uygulamalarından yapay zekâ sistemlerine kadar geniş bir yelpazede projeler geliştirmiştir. Bu başarı, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin özverili çalışmaları, yaratıcı düşünceleri ve bilimsel yaklaşımları ile mümkün olmuştur. Üniversitemizin eğitim ve araştırma konusundaki güçlü altyapısı ve sunduğumuz olanaklar, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini göstermelerine olanak tanımaktadır. Finalist olan tüm takımlarımızı tebrik ediyor, TEKNOFEST 2024’teki final sürecinde başarılar diliyorum. Ayrıca bu süreçte başta Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere takımlarımıza destek veren dış paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak, inovasyon ve teknolojiye olan katkılarımızı sürdürecek ve öğrencilerimizin başarılarını desteklemeye devam edeceğiz.”

03 Eylül 2024, Salı 303 kez görüntülendi