Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesinde “Pastacılıkta Yeni Trendler” başlıklı konferans ile Makaron workshop’u gerçekleştirildi.
Reha Kora Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
“Dubai çikolatası, popülaritesini koruyamadı”
Pasta Şefi ve Eğitmen Şef Hasan Gedik, “Pastacılıkta Yeni Trendleri” anlattı. Gedik, Dubai çikolatası, Kruvasan ve San Sebastian Cheesecake gibi ürünlerin trend olma dönemlerini anlatarak mutfakta kalite ile istikrarın önemine değindi. Gedik, şunları söyledi:
“Dubai çikolatası, çıtır çıtır kavrulmuş kadayıf ve kadayıfın içerisinde Antep fıstık ezmesi karıştırılarak yapılıyor. Sütlü Belçika çikolatasını içerisinde kullanıyoruz. Yeni bir trendi, biz Dubai çikolatasından ziyade Dubai pastası, kahvesi gibi ürünler yaptık. Bu hamlelerin sonucunda artık Dubai çikolatası görmek istemiyoruz. Dubai çikolatasındaki furya çok hızlı bir şekilde yükseldi ve popülaritesini koruyamadı. Bir diğer trend ürün ise Kruvasandır. Kruvasan, Fransa’dan doğma çok özel ve niteliklidir. Kruvasan, Türkiye’de yaklaşık 12 yıldır devam etmektedir. 12 yıllık süreç içerisinde Kruvasan, Türkiye piyasasında çok ağır ilerledi. Kruvasan, Dubai çikolatası kadar sosyal medyada yankılanmadı. Kruvasan da hayatımızda çok güzel yerlere gelmeye başladı. Başka bir trend ürün ise San Sebastian Cheesecake’dir. İspanyol asıllı içi yumuşak kaymak kıvamında olan dışı yanıksı İspanyolların çok özel bir cheesecakedir.”
Gedik, mutfak için en önemli hususun istikrar olduğunu belirterek, “Kalite ve istikrarı devam ettirebildiğiniz sürece her türlü başarıya açık olabilirsiniz. İnsanların gözünün önünde bir şeyi ne kadar çok tutarsanız, o ürünü o kadar çok satmaya başlarsınız” diye konuştu. Konferans, soru cevap bölümün ardından Gedik’e plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
Konferansın ardından Turizm Fakültesi Pasta ve Unlu Mamüller Mutfağında, Şef Hasan Gedik ile birlikte öğrenciler, Makaron workshopu gerçekleştirdi.