Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, insanı ve toplumu kucaklayan bayramların, dünü yâd etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanları olduğunu bildirdi.
Karakaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında ortak inancın, tarihin ve medeniyetin sosyal hafızada yeniden canlandığı sevinç ve neşe günleri olan bayramların çeşitli sebeplerle ayrı düşen kalplerin tekrar buluştuğu barış ve sevinç zamanları olduğunu kaydetti. Karakaş mesajında Ramazan Bayramının zamanın kıymetinin idrak ederek geçirilen, manevi boyutuyla dolu dolu yaşanmış günlerin ardından Allah’ın inananlara bir ikramı olduğunu ifade etti.
Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Rahmet, mağfiret ve bereketin yağmur olup yağdığı mübârek Ramazan ayını uğurladığımız günlerde; huzur ve saadet kaynaklarımızdan biri olan Ramazan Bayramına erişmenin sevincini de birlikte yaşıyoruz. Sahip oldukları değerleri hatırlayarak böyle önemli günlerde bir araya gelen toplumlar, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilerler. Bayram günleri, milli ve manevi değerlerimizi bütün güzellikleriyle hissettiğimiz, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak barıştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, ortak hedefimiz olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı gerçek anlamda idrak etmemizi sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Üniversitemizin kıymetli öğrencileri ile akademik/idari personeli olmak üzere değerli Afyonkarahisarlıların, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve tüm İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramlarını en içten duygularla kutluyor, son yıllarda bayramlara hep buruk giren İslam dünyasında barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine; insanlığın barış, huzur ve adaletine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

29 Mart 2025, Cumartesi 78 kez görüntülendi