Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle Turizm Fakültesi Pasta ve Unlu Mamuller Mutfağında mercimekli bükme yaptı.
Sanayi Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, TURSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği, Zafer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği ve Afyonkarahisar Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği iş birliğiyle Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Avan ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Kabakulak ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında hazırlanan mercimekli bükme ve vişneli hoşaf, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Ali Uysal, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit tarafından, Turizm Fakültesi bahçesinde öğrencilere ikram edildi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |