Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Gönüllüyüz Biz” programı kapsamında il bazında kabul edilen tek proje olma özelliği taşıyan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Şuhut Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyesi Dr. Selcen Süheyla Ergün tarafından koordine edilen “Şuhut Genç Esenlik ve Sağlıklı Yaşam Gönüllülük Projesi” düzenlenen etkinlikle başladı.

İlk ders bağımlılıkla mücadele

Projenin açılış etkinliğinde Rehber Öğretmen Muhammet Mevlüt Tunçer, katılımcı gençlere “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Semineri” verdi. Tunçer, seminerde teknoloji ve madde bağımlılığı gibi konularda farkındalık yaratmanın önemine değinerek, gençlerin bu tür tehlikelerden nasıl korunabileceğine dair bilgiler paylaştı.

6 gün, 12 etkinlik

Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Selcen Süheyla Ergün, projenin gençlerde gönüllülük bilincini oluşturmayı ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Ergün, ilk seminerin ardından, proje kapsamında önümüzdeki günlerde spor, sağlıklı beslenme, doğa aktiviteleri ve kişisel gelişim gibi farklı temalarda 11 etkinlik daha gerçekleştirileceğini söyledi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Cennet Durgut ve Proje Kontrolörü Sinem Sağlam’ın izleme sürecinde görev aldığı, gençlerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan ve toplamda 6 gün sürecek olan proje, 12 farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

29 Aralık 2025, Pazartesi 36 kez görüntülendi