Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) öğrencileri, 8 Mart-1 Nisan 2026 tarihleri arasında 64 üniversiteden 606 sporcu ile 150 antrenör ve yöneticinin katılımıyla Burdur’da düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Güreş Şampiyonası’ndan 5 madalya ile dönmeyi başardı.
Kadınlar kategorisinde 55 kiloda mindere çıkan Eda Nur Ersoy, rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Altın madalyanın sahibi olan Ersoy, bu başarısıyla Brezilya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası kadrosuna adını yazdırdı. Aynı kategoride mücadele eden SBF öğrencisi Aslı Ayrıç ise 67 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
Erkekler kategorisinde 60 kiloda finale kalan Fuat Çelebi gümüş madalya almaya hak kazanırken, 74 kiloda mücadele eden Kazım Başak ise bronz madalya almayı başardı.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Üniversiteler Arası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda başarı elde eden AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin gurur verici derecelerle döndüğünü belirtti. Başarı elde eden SBF öğrencilerini ve hocalarını tebrik eden Karakaş, Brezilya’daki Dünya Şampiyonası’nda AKÜ’yü temsil edecek olan Eda Nur Ersoy’a başarılar diledi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |







