Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Rekabet Kulübü tarafından “Sosyal Medya ve Hukuk” konulu konferans gerçekleştirildi.
Hukuk Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansta Av. Necip Şenel, Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Av. Necip Şenel’in İstanbul’dan gelerek öğrencilerin yüzünü güldürdüğünü ve bu açıdan kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.
“Hukuk camiasındaki enflasyon nedeniyle gençlerde umutsuzluk var”
Üniversiteyi Erzincan’da okuduğunu ve küçük bir ilde okuyacağı için en başta tedirgin olduğunu belirten Şenel, şöyle konuştu:
“Bütün hocalarımız ile doğrudan irtibat kurma şansımız oluyordu. Eşim İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, keza büromuzdaki arkadaşlar da İstanbul ve Marmara Üniversitesinden mezun. Ancak bizim şansımıza sahip olmamışlar. Çünkü biz hala hocalarımız ile görüşüyoruz, ortak işler yapıyoruz. Arkadaş gibi olduk. Bu bir fırsattı bizim için. Daha iyi dostluklar kurduk. Küçük şehir olunca ve hukuk camiası dar olunca, insan ister istemez arkadaşlarına sarılıyor. 300-400 kişiydik ve hangi dünya görüşünden olursak olalım tanırdık birbirimizi. Hala okulumuzdan arkadaşlarımızı arayıp yardım isteyebiliyoruz.”
Hukuk camiasındaki “enflasyon” nedeniyle gençlerde umutsuzluğun var olduğunu ifade eden Şenel şunları kaydetti:
“Hukuk camiasındaki enflasyon nedeniyle bir umutsuzluk var gençlerde. İstanbul’da, Ankara’da da vakıf ve devlet üniversiteleri arasında bir rekabet var. Ben bu konuda tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Bir sepetinizin olduğunu ve bu sepetinizin yumurtalar ile dolu olduğunu düşünün. 5 yumurta okuduğunuz fakülte, 5 yumurta dil, 5 yumurta aileniz, 5 yumurta arkadaşlarınız, 5 yumurta insan ilişkileriniz… Bunların her birine sahipseniz sepetiniz tam olarak doluyor. Ancak sadece iyi bir okuldan mezunsanız vasatı geçemeyebilirsiniz. Ben iyi bir üniversiteden mezun çok vasat adamlar gördüm. Ama taşradan gelmiş, kendi şartlarını zorlamış, kendisini yetiştirmiş çok başarılı adamlar gördüm.”
Sosyal medya kullanımının doğuracağı risklerden de bahseden Şenel, dikkat edilmesi gereken hususları öğrenciler ile paylaştı. Şenel, “Ben sosyal medya kullanımımda siyasi paylaşımlar yaparım. En hararetli dönemlerde bile siyasi eleştiriler yapmaktan çekinmedim. Fakat ben siyasi eleştiri yaparken parti ya da siyasi görüş ayırmadan eleştirilebilir yanı olan herkesi eleştirdim. Herhalde bu yüzden de nalına da vuruyor mıhına da dediler ve bu yönde şikâyet yemedim. Sosyal medyanın bu anlamda riskleri var. Faydaları olduğu gibi riskleri de var. Gülünüp geçilmesi gereken şeyler oluyor bazen de ama bunları kafaya çok takıyoruz. Yine de sosyal medya kullanımında dikkatli olmamız lazım. Benim dikkat ettiğim şeyler; olabildiğince kişilere yönelmemeye, kişilik haklarını ihlal etmemeye, rencide etmemeye, insanları linç etmemeye çalışıyorum. Genelde kavramlar ve olayları tartışıyorum. Siyasiler hakkında eleştiriler getiriyorum ama onlar siyasi zaten. Bunu göze almışlardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.