Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında AKÜ Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUREM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü iş birliğinde Başmakçı’da yer alan Acıgöl’de kuş gözlem etkinliği düzenlendi.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan AKÜREM Müdürü Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, Acıgöl’ün Türkiye’nin Tuz gölünden sonra 2. en yüksek tuz oranına sahip göl oluğunu söyledi. Acıgöl’ün tatlı ve tuzlu su gibi farklı ekosistemleri bir arada barındırdığından dolayı da biyolojik çeşitliliği yüksek önemli sulak alanlardan olduğunu ifade eden Kandır, “Her ne kadar göl yıldan yıla çeşitli tehditlerden ötürü bozulmaya devam etse de, bu etkinlikte sakarmeke, saz tavuğu, küçük balaban, alaca balıkçıl, erguvani balıkçıl, angıt, suna, yeşilbaş, büyük kamışçın, saz bülbülü, kamış bülbülü, bıyıklı baştankara, serçe, söğüt serçesi, karatavuk, gökardıç, kılıçgaga, uzunbacak, flamingo, saz delicesi, kızıl şahin, kır kırlangıcı, ebabil, küçük iskete, saka, florya, ispinoz, arıkuşu, dere düdükçünü, dövüşken kuş, küçük kum kuşu, kızıl kum kuşu, kuyrukkakan, kuzgun ve saksağan gibi 35 farklı kuş türünü alanda gözlemlemeyi başardık. Etkinliğe üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerinin yanı sıra Başmakçı Akkeçili Ortaokulundan öğrenciler, öğretmenler ve veliler de katıldı. 40 katılımcının yer aldığı etkinlikte bizlere rehberlik eden Kuş Gözlem ve Fotoğrafçıları Okan Koçyiğit, Arif Birsen ve Uğur Akdağ ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Sandıklı Şube Şefi Yasin Ayalp’e çok teşekkür ederiz” dedi.
Etkinlikte ayrıca 9-10 Mayıs Göçmen Kuşlar Günü olması nedeniyle kuşlar ve sulak alanlar üzerindeki tehditlere de dikkat çekildi.