Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Hidrolik ve Pnömatik Laboratuvarı açış töreni gerçekleştirildi. Laboratuvara Afyon Kocatepe Üniversitesinde 1993 yılından, 2021 senesine kadar görev yapan Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Torun’un ismi verildi. Törene Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve Prof. Dr. Osman Torun’un ailesi katıldı.

“Adı her daim, kurduğu laboratuvarda yaşayacak”

Duygusal anların yaşandığı törende ilk konuşmayı AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol yaptı. Erol yaptığı konuşmada “Bu çok zor bir konuşma. Hocamızın en çok kullandığı, öğrencileriyle birlikte zaman geçirdiği, derslerini yaptığı laboratuvardayız şu an. Biz de fakülte olarak hocamızın adını bilim camiasında tutabilmek için bu laboratuvara ismini vermek istedik. İnşallah bu laboratuvar, buradaki öğrenciler, hocamızın vefatından önce yapmış olduğu çalışmaların devamını getirerek bilim tarihinde yer almaya devam edecek” dedi. Prof. Dr. Osman Torun ile anılarını da paylaşan Prof. Dr. Erol, merhum Torun’un kendisini etkileyen pek çok özelliği olduğunun altını çizdi. Merhum Torun’un, titizliğini ve nezaketini her daim koruduğunu ifade eden Erol, “Mekatronik bölümü zor bir bölümdür. Hocamız bölüm başkanı olduğunda bölümü tamamıyla ele aldı. Görevlendirmeler yaptı. Laboratuvarlar kurdu. Bu laboratuvarlar onun zamanında kuruldu. Kendisinin bilfiil emeği var” diye konuştu.

“Yapmak istediği şeyler için yılmadan, sonuna kadar uğraşarak çalışırdı”

Törende daha sonra merhum Osman Torun’un eşi Çiğdem Torun söz alarak duygularını ifade etti. Çiğdem Torun “İşini çok seven biriydi. Çok çalışkandı. Çok iyi bir eş ve çok iyi bir babaydı. Her işini çok iyi yapardı ama en iyi yaptığı iş babalıktı. Geriye güzel bir evlat bıraktı. Güzel ilişkileri vardı. İnsanlarla her zaman iyi geçinirdi. Herkes hakkında aynı şeyi söylüyor. İyi insandı. Kimseyle kötü anısı yoktu. Unutmuş ya da yokluğuna alışabilmiş değiliz. Bu laboratuvara onun adının verilmesi bizi çok mutlu etti. O da çok mutlu olurdu. İsminin yaşayacak olması onun için de, bizim için de çok güzel ve çok onur verici. İşini çok seviyordu. Yapmak istediği şeyler için yılmadan, sonuna kadar uğraşarak çalışırdı. Çalışma arkadaşlarına ve bu kararı alanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin Torun ile ilgili düşüncelerini ve anılarını paylaşmalarının ardından okunan dua ile tören son buldu.

20 Haziran 2022, Pazartesi 558 kez görüntülendi