Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 09 Ekim 2022 tarihinde yapılacak 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Güvenliği ve Koordinasyon Kurulu” (SGKK) toplantısı yapıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın başkanlığında AKÜ Sosyal Tesislerinde  düzenlenen toplantıya  Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tolga Ar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız katıldı.

Toplantıda ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, sınav hazırlıkları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda 2022 KPSS’nin yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması, konvoy oluşturulmaması, il genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması ve il merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli gibi konular da görüşüldü.

ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, 09 Ekim 2022’de yapılacak olan KPSS sınavının 21 binada ve 377 salonda gerçekleştirileceği, sınavda 949 kişinin görev alacağı ve sınava girecek aday sayısının 8 bin 878 olduğu bildirildi.

04 Ekim 2022, Salı 341 kez görüntülendi