Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve beraberindeki heyet Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği ile Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde yapımında son aşamaya gelinen AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) inşaatında incelemelerde bulundu.

Karakaş ilk olarak Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde inşası tamamlanan Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılını ziyaret ederek burada Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ile Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Durmuş Fatih Başer’den bilgiler aldı.

Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılı inşası tamamlandı

Rektör Karakaş burada yaptığı açıklamada AKÜ bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde gen mühendisliği kullanılarak yerli ırklar olan Pırlak ve Ramlıç ırklarının verimlerinin arttırılarak, bölgeye uyumlu Türk Tekselinin kazandırıldığını ifade etti. Karakaş, tamamlanan proje ile hayvanların büyümeleri, gelişmeleri ve kesimleri sonrasında alınan verim ile et açığının kapatılmasına katkı sağlanacağını kaydetti. Karakaş, bu bağlamda çalışma ekibinin kontrolünde mevcut hayvanların yetiştirilmesine Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde devam edildiğini, mevcut hayvanların sayısının arttırılması ve damızlık hayvanların sahaya gönderilebilmesi imkanı sağlaması amacıyla da 830 metrekarelik alana sahip Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılınının tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Karakaş ve beraberindeki heyet daha sonra yapımında son aşamaya gelinen AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) inşaatını ziyaret ederek yüklenici firma Metro İnşaat A.Ş. yetkililerinden bilgiler aldı. Karakaş, inşaatta yüzde 75 seviyesine gelindiğini belirterek, Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin Afyonkarahisar ve bölgenin en önemli hayvan sağlığı tesislerinden biri olacağını vurguladı.

Ziyarette AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ile yapı denetim teknik elamanları da hazır bulundu.

29 Kasım 2022, Salı 317 kez görüntülendi