Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde, AKÜ Ahmet Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi (UAM) tarafından hazırlanan “Ahmet Şemseddin Karahisari Hat Örnekleri Sergisi” açıldı.

Açılış törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın yanı sıra Ahmet Şemsettin Karahisari Sanat UAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Şenel, GSF Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun ile Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Nuri Kara, öğretim elemanları ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan ve sergi hakkında bilgi veren Ahmet Şemsettin Karahisari Sanat UAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Şenel, Ahmet Şemseddin Karahisari’nin, Kanuni Sultan Süleyman döneminin çok önemli bir hattatı olduğunu, zamanında şemsü’l hat (hattın güneşi), yegâne-i asr (asrın biriciği), ferîd-i dehre (dünyanın en önde geleni) olarak anıldığını belirtti. Çok kıymetli bir hattat olan Karahisari’yi ve eserlerini tanıtmak, daha geniş kitlelerle buluşturmak üzere bu sergiyi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ahmet Şemseddin Karahisari’ye ait müselsel, mâkılî, muhakkak, nesih, sülüs, reyhânî hat örnekleri ve meşklerin yer aldığı sergide; Karahisari’nin Kanuni Sultan Süleyman için hazırladığı “Mushaf-ı Şerif”in tıpkıbasımı da yer alıyor. Sergi, 7 Nisan tarihine kadar AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde ziyaret edilebilecek.

29 Mart 2023, Çarşamba 438 kez görüntülendi