Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır,  İkbal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan ile birlikte öğretim üyeleri, sektör temsilcileri, mezunlar ve mezunların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından Türk Halk Müziği dinletisi icra edildi. Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde dereceye giren öğrencilere günün anısına plaket ve teşekkür belgelerinin verildiği törende öğrencilerin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterileri katılımcılarla paylaşıldı.

“Sizin başarınız bizim ödülümüz”

Mezuniyet töreninin açış konuşmasını Turizm Rehberliği bölümü öğrencisi Hatice Çapar yaptı. Çapar, konuşmasında turizm rehberliği bölümünü kazandığı andan mezun olana kadar geçen süre içinde yaşadıklarından bahsetti. Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baytok ise öğrencilere gelecek hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Baytok, şöyle konuştu:

“Hayat yolculuğunda en önemli aşamalardan birisine geçiyorsunuz. Şu ana kadar hayatınız provalarla geçti. Artık sahneye çıkma zamanı. Marcus Aurelius’un söylediği gibi ‘kazanç ve güvenliği sağlayan şey kumar değil, planlamadır.’ Bu söz zaman yönetiminin önemini ve şans ve tesadüf diye bir şey olmadığının hatırlatmasıdır. Yapmanız gereken çok çalışmak, sürekli gelişmek ve çevrenizi geliştirmek olmalıdır. Yaptığınız işe hak ettiği değeri verin. Hangi kademeden başlarsanız başlayın işinizi en iyi şekilde yapın. Öğrenmenin akıntıya karşı kürek çekmek olduğunu ve bu çağın bilgi çağı olması nedeniyle bilginin güç olduğunu unutmayın. Vicdan sahibi, erdemli, etik düşünceye sahip bireyler olarak hayattaki rollerinizi oynayın. Sahip olmadığınız şeylere üzülmeyin, çünkü sahip olduklarına sevinen insan akıllı bir insandır. Basamakları teker teker çıkın, çünkü en hızlı tüy yükselir. Ve unutmayın adam olmak cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesidir. Bu nedenle öncelikle insanlık ile ilgili sıfatlarınızı büyütün. Sizin başarınız bizim ödülümüz olacaktır. Başarılarınızla bizleri onurlandırın.”

“Başarı çalışkanlık, disiplin ve ahlakla gelir ve devam eder”

Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise bölümün beşinci mezunları olan öğrencilere yaptığı konuşmada, öğrencilerin 4 yıl boyunca yapmış oldukları paylaşımlardan ve sosyal faaliyetlerden bahsetti. Pelit, başarının ancak çalışkanlık, disiplin ve ahlaki değerlerin sürdürülmesiyle geleceğini ve devam edeceğini belirterek, ailelerin vermiş oldukları emeklere karşılık haklarının ödenemeyeceğini söyledi.

“Maddiyatı öncelemeyin”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı ise öğrencilere seslendiği konuşmasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüyle ilgili genel ve istatistiki bilgiler verdi. Ayrıca öğrencilere sektörde ortaya çıkacak fırsatları yakalamalarını ve maddiyatı öncelememeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca öğrencilere, Turizm Mezunları ve Mensupları Derneği (AKÜTURMED) hakkında kısa bilgilendirme yaparak öğrencilerin sosyal medya üzerinden derneğimizi takip etmeleri konusunda teşvik etti.

“Türkiye’nin tüm bölümleri akredite olmuş ilk Turizm Fakültesiyiz”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise öğrenciler ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada hem AKÜ’de hem de Turizm Fakültesi hakkında bilgi verdi. Turizm Fakültesinin Türkiye’nin tüm bölümleriyle akredite edilmiş ilk fakülte olduğunu ifade eden Sağbaş, öğrencilerin Turizm Fakültesi ile olan bağlarının kuvvetlendirilmesi, aidiyetin arttırılması ve iletişiminin sürdürülmesi amacıyla AKÜ Turizm Mezunları ve Mensupları Derneğine (AKÜTURMED) üye olmalarının gerekliliğini ve dernek için yapacakları katkılarla derneği ayakta tutacaklarına olan inancını dile getirdi.

Konuşmaların ardından tören; plaket takdimi, mezun öğrencilerin temsili diplomalarını  alması ve kep atmasıyla sona erdi.

02 Haziran 2023, Cuma 979 kez görüntülendi