Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 21 farklı üniversiteden katılımın sağlandığı 13 oturumda ve 64 adet sunumun yapıldığı II. Kocatepe Mühendislik Bilimleri Öğrenci Sempozyumu sona erdi.

3 gün boyunca 21 farklı üniversite, 13 oturum ve 64 sunumun gerçekleştirildiği sempozyuma dair açıklama yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Arş. Gör. Enes Yıldız, farklı şehirlerden katılım gösteren lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra sempozyuma özel sektör temsilcilerinin de katılmasıyla birlikte, sempozyumun amacına uygun bir şekilde başarıyla sonuçlandığını ifade etti. Yıldız, sempozyumunun insanlara ilham vermek, yeni fikirler üretmek ve ortak çözümler bulmak için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, “Sempozyum süresince, çeşitli oturumlar ve panel tartışmaları sayesinde birçok yeni fikir üretildi ve sorunlara çözüm önerileri sunuldu. Öğrencilerin gösterdiği ilgi, özveri ve başarılar, mühendislik bilimlerindeki potansiyeli ve geleceğe yönelik umutları ortaya koydu. Ayrıca, özel sektör temsilcilerinin de aktif katılımı, öğrencilerimizle iş birliği fırsatlarının oluşturulmasında önemli bir köprü kurulmasını sağladı” diye konuştu.

“Hibrit sempozyumla daha geniş katılım sağlanacak”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise sempozyumun başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 2024 yılında sempozyumu hibrit bir şekilde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Yıldız, hibrit bir sempozyum ile hem yüz yüze hem de çevrim içi katılımın mümkün olduğu bir formatı kapsayacak ve daha geniş bir katılımcı kitlesine erişim sağlaması nedeniyle katılımcıların deneyimlerini artırmayı ve etkileşimlerini güçlendireceklerini ifade etti.

06 Haziran 2023, Salı 811 kez görüntülendi