Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk milletinin üzerinde yaşadığı coğrafyanın bir vatan haline dönüşmesinin şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri ulvi bir mücadele ile gerçekleştiğini bildirdi.

Karakaş, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında gaziliğin Türkiye’nin ve Türk halkının bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derece olduğunu ifade etti.

Mesajında tarih boyunca özgür ve bağımsız yaşayan ve hiçbir zaman esarete boyun eğmemiş Türk milletinin bu sebeple şehitlik ve gazilik onuruna ulaştığını belirten Karakaş şunları kaydetti:

“Gurur ve övünç kaynağımız Gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet canlı tutmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi  ‘Gaziler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Aziz Türk Milleti tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerler uğruna mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Bu uğurda her zaman seve seve canını ortaya koyan Mehmetçik, ya şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşından son olarak 15 Temmuz Destanına kadar bu vatan, bayrak ve ezan gibi kutsallarımız uğruna mücadele vererek gazi unvanı alan başta 19 Eylül 1921 yılında Gazilik unvanı alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler vermesini Cenab-ı Hakk’tan diliyorum.”

18 Eylül 2023, Pazartesi 562 kez görüntülendi