Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, öğretmenlerin bir milletin müreffeh bir toplum olması yolunda en çok emek sarf eden ve bireyin öğrenme yolculuğunda ona rehberlik ederek medeniyetlerin inşasında asli görevler üstlenen yol göstericiler olduğunu bildirdi.

Karakaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında geçmişi insanlık tarihi kadar eski öğretmenliğin, bedelinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve onurlu bir meslek olduğunu belirtti.  Karakaş mesajında bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesinin öğretmenlerimizin çaba ve gayretine bağlı olduğunu vurguladı. Karakaş, öğretmenlerin fedakârlık ve özveriyle çalışarak toplumun kanaat önderleri olduklarını; bu noktada çocukların ve gençlerin Türk milletine ve insanlığa önemli değerler katan bireyler olarak yetiştirilmesinde büyük bir rol oynadıklarını ifade etti.

Karakaş, 24 Kasım Öğretmenler Günün mesajında şunları belirtti:

“Eğitim camiasına kazandırdığı binlerce neferi ile modern ve gelişmiş Türkiye’nin oluşumuna katkı sunan Afyon Kocatepe Üniversitesi geçmişte olduğu gibi bugün de donanımlı eğitimcileri mezun etmek için büyük gayret göstermektedir. Tarihini bilen ve medeniyet değerlerini özümsemiş olarak Afyon Kocatepe Üniversitesinden mezun olan binlerce öğretmenimiz gelecek nesillerin yetiştirilmesinde üstlendikleri rol ile Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılının inşasına ve çocuklarımızın sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkartmak için üstün çaba ve gayret gösteren, genç nesillere güncel metotlarla eğitim ve öğretim sunan üniversitemiz öğretim elemanlarının ve eğitim gönüllüsü tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü kutlar, saygılarımı sunarım.”

23 Kasım 2023, Perşembe 488 kez görüntülendi