Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kocatepe Genetik Topluluğu tarafından, “Kanser ve Kanser Türleri”ne ilişkin farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

”Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazılı mor kurdelelerin katılımcılara dağıtıldığı Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte kanserin önemi, genetiği ve erken teşhisine ilişkin bilgiler verildi.

AKÜ Genetik Topluluğu Başkanı Emir Çakırtekin’in konuşmasıyla başlayan konferansta AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Özkara, kanser hastalığına ilişkin genel bilgiler verdi.

Etkinlikte, Moleküler Biyoloji ve Genetik programı öğrencileri de kanser türleriyle ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serteser, Topluluk Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci ve bölüm öğretim elemanları katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik sonunda yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

05 Nisan 2024, Cuma 394 kez görüntülendi