Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Uluslararası Mühendislik Kulübü (IEE) tarafından Kariyer Günleri kapsamında konferans düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, öğrencilerin kulüp ve topluluklara üye olmasının en az ders başarısı kadar önemli olduğunu belirtti. Erol, “Dersleriniz ne kadar iyi olursa olsun ne kadar çok çalışırsanız çalışın ama lütfen bir kulübe üye olun, bir aktivitede, bir toplulukta görev alın. Bunun faydasını ileride göreceksiniz ki bunlar tecrübe ile sabittir. Mühendislik alanınızda başarılı olabilirsiniz, çok zeki olabilirsiniz ama siz bunu paylaşmazsanız bunu değerlendirmez ve insanlığın iyiliğine sunmazsanız hiçbir anlamı olmayacaktır” dedi. Erol, mühendislerin ülke ekonomisine katkı sunmak gibi bir görevi olduğuna dikkat çekerek, öğrencilere, öğrendikleri bilgileri insanlıkla paylaşmaları hususunda mesajlar verdi. Erol, “Hangi alana ilgi duyuyorsanız o alanda bir şeyler yapmak, paylaşmak birlikte çalışmak, proje üretmek yani faaliyete geçmek çok önemli. Böylece doğru öğrenme gerçekleşiyor. Diğer türlü okulda aldığınız bilgiler sadece ezbere dayalı ya da belli bir süre için öğrendiğiniz bilgiler ancak uygulamaya konulduğun da bu öğrenme gerçekleşmiş olur. Ömür boyu unutmuyorsunuz hatta yeni elde ettiğiniz bilgileri de onun üzerine koyarak kendinizi geliştirme de daha çok yol kat ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Kariyer günlerinin ilk günleri, merdivenlerin basamakları gibidir”

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ise kariyer günlerinin ilk günlerinin merdiven basamakları gibi olduğunu belirtti. Oğuz, “İlk basamaktan başlamak için uzun yollardan geçmiş olan değerli mühendislerin, iş adamlarının engin bilgilerini birinci ağızdan dinlemek bizler için katma değer kazandıracaktır. Öğrencilerimiz işe başladıklarında dört yıllık eğitimlerindeki bilgileri ve tecrübeleri hayatlarında kullanacaklar. İlk önce ne iş yaparsanız yapın severek yapın, en önemlisi insani ve ahlaki değerlere sahip olun” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından program Hidroan Fabrika ve İnsan Kaynakları Müdürü Neşet Dağdelen ve Askeri Araçlar Üretim Kalite Yöneticisi Sefa Kazancı’nın sunumları ile son buldu.

07 Mayıs 2024, Salı 179 kez görüntülendi