Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde düzenlenen ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) de paydaşları arasında yer aldığı “Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali”, 08-11 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festival boyunca AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde, İbrahim Küçükkurt konferans salonunun yanı sıra AKÜ GSF Film İzleme Salonunda film gösterimleri ve söyleşiler düzenlendi. Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirilen Festivalde, Yönetmen/Yapımcı Tarkan Karlıdağ ile “Behzat Ç’den Bugüne Televizyon Dünyası”, yine Yönetmen/Yapımcı Şahin Alparslan ile de “Sektöre Giriş” konulu söyleşiler yapıldı. Festivalde finale kalan filmlerin gösterimleri ile birlikte TRT World tarafından hazırlanan “Kutsal İşgal” isimli belgesel film de AKÜ öğrencileri ve Afyonkarahisarlı sinemaseverlerle buluştu.

Bu yıl 109 ülkeden 2000’i aşkın filmin katıldığı Festivalin ödül ve kapanış töreni ise il protokol üyeleri ile birlikte AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Azime Cantaş, öğrenciler ve Afyonkarahisarlı sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezinde Amerikalı şarkıcı Della Miles’ın konseriyle başlayan kapanış programında, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından Yeşilçam’ın değerli sanatçısı Hülya Koçyiğit’e “Türk Sineması Onur Ödülü” takdim edildi. Jüri üyeleri arasında AKÜ Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un da yer aldığı festivalde görev alan öğrencilere Festival Komitesi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından verildi.

Bu yıl Festival Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda yalnızca Afyonkarahisar’dan başvuran filmlerden birine verilmesi kararlaştırılan “Büyük Taarruz Özel Ödülü”ne, “Onurlu Kurşun: Miralay Reşat Çiğiltepe” adlı belgesel filmiyle AKÜ GSF Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu Afra Nur Arslantaş layık görüldü. Yine AKÜ GSF mezunu İsmail Yanal “Kabuk”, öğrenciler Elif Omur “Umut”, Barış Harputluoğlu ve İremnur Güler de “Paradoks” filmleriyle finalist olma başarısı gösterdiler.

Ana kategoride ise yönetmenliğini Saeid Asadi ile Mehdi Boroumand’ın yaptığı “And Next Year, When Spring” filmi “En İyi Film Ödülü”nü alırken, ikinciliği yönetmenliğini Franc Planas’ın yaptığı “The Premiere”, üçüncülüğü ise yönetmenliğini Mehmet Ali Poyraz’ın yaptığı “Yaren” filmi aldı. Kapanış programı, dereceye giren filmlere ödüllerinin, sponsor firmalara da plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

14 Ekim 2024, Pazartesi 82 kez görüntülendi