Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Afyonkarahisar’daki işletmelerin desteğiyle Türk Mutfağı Sokak Lezzetleri Festivali düzenledi.
Turizm Fakültesi Açık Otopark Alanında gerçekleştirilen Türk Mutfağı Sokak Lezzetleri Festivaline; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı, Afyonkarahisarlı İş İnsanı İbrahim Alimoğlu ile birlikte akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
“Öğrenciler, uygulamalı deneyim kazanıyor”
Festivale dair bilgiler veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı, festivalin öğrencilere uygulamalı deneyim kazandırdığını belirtti. Üniversite–sektör iş birliğinin başarılı bir örneği olan festivalin, yerel işletmelerin katkılarıyla güçlü bir organizasyona dönüştüğünü ifade eden Sandıkcı, ziyaretçilerin, öğrenciler tarafından hazırlanan lezzetleri tatma fırsatı bulduğunu ve geleneksel Türk mutfağının çeşitliliğini bir arada görme şansı yakaladığını vurguladı. Sandıkcı, “Bu tür etkinliklerin hem eğitimsel hem de kültürel açıdan büyük önem taşıyor. Afyonkarahisar’da gastronomi kültürünü yaşatmak ve geliştirmek amacıyla atılan bu adımın, öğrencilere hem motivasyon kaynağı olduğunu hem de onlara unutulmaz bir gün yaşattı. Katkı sağlayan tüm sponsor kurumlara ve emeği geçen öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.
Festival menüsünde; ciğer, ızgara köfte, sucuk ekmek, sucuk döner, çiğ köfte, gözleme, tavuk pilav, lokma tatlısı, balık ekmek, hamsi tava ve içli köfte gibi geniş bir yelpazede tatlar yer aldı.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |