Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ bünyesindeki öğrenci kulüp ve topluluklarının iş birliğiyle düzenlenen söyleşide; Yazar Seyfettin Huca, “Arınma Vakti” kitabı çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

İlahiyat Fakültesi Özcan Halaç Eğitim Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mebrure Doğan, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan ile öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide “İnsan ne için yetiştirilir?” sorusu üzerinde duran Huca, bir eğitim modelinin hedefi olması gerektiğini belirtti. İslam düşüncesinde insanın adalet anlayışı çerçevesinde yetiştirilmesinin önemine değinen Huca, bireylerin yalnızca kendi çevrelerine değil, küresel ölçekte yaşanan sorunlara karşı da duyarlı olması gerektiğini söyledi. Genç öğretmen adaylarına da tavsiyelerde bulunan Huca, eğitim sürecinde öğrencilerle kurulan temasın önemine işaret ederek, “Koridorlarda yavaş yürüyün” ifadesiyle öğretmenlerin öğrencilerle daha fazla iletişim kurması gerektiğinin altını çizdi. Başarının fedakârlık gerektirdiğini belirten Huca, bireylerin hedeflerine ulaşabilmesi için bazı kişisel konfor alanlarından vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

Söyleşi, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından gerçekleştirilen imza programıyla sona erdi.​

02 Nisan 2026, Perşembe 23 kez görüntülendi