Afyonkarahisar Valiliği himayesinde Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen “Kitap Fuarına Sahip Çıkalım Kültür Şölenine Dönüşsün”  sloganı ile Kitap Fuarı kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

Afyonkarahisar Kültür Park Fuar Alanında açılan kitap fuarına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı İsmet Attila, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Mustafa Albay, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel,  AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş, il müdürleri, AKÜ öğretim elemanları ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okuma oranı artarsa milli gelir artar

Kitap Fuarının açılışında konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, gelişmiş toplumlarda kitap okuma oranının oldukça yüksek olduğunu belirtti. Kitap okumanın bir toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında olmazsa olmaz bir değer olduğunu söyleyen Tutulmaz, “ İki resim görmüştüm bunu burada ifade etmek isterim. İki resimde toplu taşıma araçlarının durağında geçiyordu. Birinci resimde gençlerin hepsinin elinde kitap vardı, diğer resimde de hepsinin elinde birer cep telefonu vardı. Altında da bir yazı vardı. Teknolojiyi yapanlar ve teknolojiyi uygulayanlar diye ya da kullananlar diye. Teknolojiyi kullananlar bizim gençlerimizdi. Yapanlar ise Japonlar veya Çinlilerdi” dedi.

 “Biz çok okuyan toplum değiliz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise  kitabın en iyi dost olduğunu söyledi.  İnsanın gelişmesi açısından en önemli unsurun okumak olduğunu belirten Eroğlu, “İslamiyet’te de ilk ayet oku emridir. Gerçekten okumak çok önemli. Ama maalesef biz çok okuyan bir toplum değiliz. Yurt dışına gittiğim zaman özellikle trenlerde bakıyorum yabancılar hemen oturuyor ve bulduğu her yerde kitap okuyor. Ancak bizde bu alışkanlık yok. Biz hemen cep telefonuna bakıyoruz. Eskiden atalarımız okumaya yazmaya çok önem vermiş. Tarihimizdeki en büyük kitabeleri atalarımız yazmış. Onlar okuyormuş, ancak git gide okuyan sayısı azaldı” diye konuştu.

Afyonkarahisar Kitap Fuarının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu AKÜ stanttını ziyaret etti. Ziyaret sırasında AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş,  AKÜ öğretim elemanların yazmış olduğu kitapları Bakan Eroğlu’na hediye etti.

Açılış programının sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun söyleşisinin ardından Eroğlu, kitapseverlerin kitaplarını imzalamasıyla program sona erdi.

Kitap Fuarı, 20-29 Nisan 2018 tarihleri arasında her gün 10.00-20.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

24 Nisan 2018, Salı 542 kez görüntülendi