16-19 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Fuar alanında gerçekleştirilen Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri birçok kategoride ödül aldı.

Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Aşçılık Programından 2’si Altın 8 Madalya 2 Kupa

Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik ile birlikte yarışmaya katılan Aşçılık Programı öğrencileri toplamda 10 ödül aldı. Kapalı Kutu kategorisinde Elif Akyüz ve Yusuf Turna tarafından 2 altın madalya ve kategori şampiyonluk kupası kazanılırken; Merve Sida Sezgin ve Hamza Kaya ise 2 gümüş madalyaya sahip oldu. Zeytinyağlı ve Meze kategorilerinde Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tansu Çelik ile program öğrencileri Hatice Nut Binzet ve Hamza Kaya tarafından 3 gümüş madalyanın yanında kategori şampiyonluk kupası kazanıldı. Pilav yarışmasında ise Elif Akyüz gümüş madalya ile ödüllendirildi. Yarışma sırasında gösterdikleri performans sebebiyle program öğrencileri Emre Akdoğan ve Gürkan Kızılca’ya organizasyon komitesi tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yarışma süresince yerli üretim ürünler kullandıklarını ifade eden Aşçılık Programı Öğr. Gör. Erkan Çelik, “869 Yerliyse Yeriz sloganı ile yapılan organizasyonda geleneksel ve yerli ürünleri kullanmaya özen gösterdik ve bu da fark yaratan unsur oldu. Ayrıca bu yarışmalar öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine çok katkıda bulunacak” diye konuştu.

Gastronomi Bölümü Öğrencilerinden 11 Madalya 1 Kupa

AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencileri Öğr. Gör. Osman Kazancı koordinatörlüğünde katıldığı yarışmalarda Ay Yıldızlı Şefler Ekip Yarışması kategorisinde 3 bronz madalya, bireysel bayan şeflerde 1 gümüş ve 1 bronz madalya, yöresel pilav yarışmasında 1 gümüş ve kategori şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Zeytinyağı ve Meze kategorisinde 3 bronz madalya alan Gastronomi Bölümü öğrencileri, Kapalı Kutu kategorisinde 2 gümüş madalya kazandı. Düzenlenen yarışmalara Gastronomi Bölümü öğrencileri Tolga Kaya, Filiz Arslan, Lena Gökçe Bay, Samet Yılmaz ve Batuhan Eryiğit katıldı.

22 Ocak 2019, Salı 789 kez görüntülendi