Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık programı öğrencileri Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Milli Takım Şefi Eser İden ile mutfak atölyesinde buluştu.

Düzenlenen etkinlikte Almanya’da 2016 yılında düzenlenen Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında şeker hamurundan yaptığı “Sokak Sanatı” temalı heykel ile altın madalya kazanan Eser İden öğrencilere pasta süslemesi, dekoru ve şeker hamuru figürleriyle ilgili bilgiler vererek tecrübelerini paylaştı. Şef, pastacılık ve figür çalışmalarında disiplinli ve sabırlı çalışma ile yaratıcılığın önemi anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı. Şef, çalışmalarında kurmuş olduğu tel iskelet üzerinde insan hareketlerini tema olarak aldığı figürlere şeker hamuruyla nasıl hayat verdiği konularında tecrübe paylaşımı yaparak öğrencilerle birlikte şeker hamuru modellemeleri gerçekleştirdi.

Program sonunda söyleşi ve uygulama için İstanbul’dan gelen pasta şefi Eser İden’e Afyon MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Elif Cönk tarafından teşekkür belgesi verildi.

       
31 Mart 2017, Cuma 562 kez görüntülendi