Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Çelik ve Öğr. Grv. Serkan Şen, Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen NATO proje toplantısına katıldı.

“Askeri Patlamalardan Kaynaklanan Genotoksisite için Sahada Kullanılabilir Bir Dedektör” (A Field Dedector for Genotoxicity from CBRN and Explosive Devices) isimli ve NATO SPS MYP G5266 numaralı projenin açılışının yapıldığı toplantıya aynı zamanda 2002-2003 yıllarında Birleşmiş Millet (BM) Güvenlik Konseyi Başkanlığını da yapmış olan The Athlantic Club of Bulgaria’nın kurucusu Dr. Solomon Passy de katıldı.

Prof. Dr. Sefa Çelik, yaptığı sunumunda Afyon Kocatepe Üniversitesi ve AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin genel tanıtımını yaparken Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı hakkında da bilgiler verdi. Proje ortağı ülkeler adına toplantıda yer alan tüm katılımcılardan AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalının mevcut alt yapısı hakkında olumlu tepkiler aldığını bildiren Çelik, ilerleyen süreçte proje kapsamında yapılacak ara toplantılardan birisinin AKÜ ev sahipliğinde yapılacağını ifade etti.

25 Mayıs 2017, Perşembe 621 kez görüntülendi