Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde kurulan Çocuk ve Gençlik Koroları tarafından geleneksel hale gelen “Cumhuriyet Özel Konseri” gerçekleştirildi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda verilen konserin açış konuşmasını yapan AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Dr. Berna Özkut, Atatürk’ün düşüncelerini anlamak, yaşamak ve yaşatmak için çalıştıklarını kaydetti. Özkut, “Tarımda, sanayide, teknolojide, eğitimde kültür ve sanatta kısacası hayatın her alanında küllerinden yeniden doğmuş bir milletin evladı ve lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün belki de en hayret verici özelliği durmak ve yorulmak bilmez çalışkanlığıydı. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk karma okulu 1924 yılında açılan Musiki Muallim Mektebidir. O istiyordu ki milletimiz birlikte şarkı söylesin. Millet olma bilincini, kadını ve erkeğiyle O’nun arzu ettiği gibi bugün de aynı ortak ideallerle ve Cumhuriyet aşkı içinde şarkılar ve marşlarla yaşayacağız” diye konuştu.

Konserde çeşitli yaş gruplarında 80 çocuk ve genç vatan ve millet sevgisini temel alan şarkıları seslendirdi.

31 Ekim 2018, Çarşamba 474 kez görüntülendi