Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne 8-9 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak “Özel Yetenek Sınavı” ile 40 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavına katılabilmek için 2018-Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Temel Yeterlik testinden (TYT) 150 ve üzeri puan alan adayların, YKS sonuçlarının ilanına müteakip, 7 Ağustos 2018 Salı günü, saat 12.00’ye kadar internet üzerinden “Aday Ön Kayıt Formu”nu doldurarak ön kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Engelli adaylar için ise 2018-YKS Kılavuzunda açıklanan taban puanlar (100 ve üzeri) geçerlidir.

Ön kayıt işlemleri; sistem üzerindeki formun aday tarafından doldurulmasıyla başlayıp, istenen belgelerin açıklanan tarihlerde öğretim birimine aday tarafından şahsen teslim edilerek başvurunun onaylatılmasıyla tamamlanacaktır.

 Adaylar, “Aday Ön Kayıt Formu” çıktısı ve istenen diğer belgeler ile birlikte 7 Ağustos 2018 Salı günü, saat 17.00’ye kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına şahsen başvurarak ön kayıtlarını onaylatmak zorundadırlar. Başvurusu onaylanan adaylara sistem üzerinden üretilen fotoğraflı “Özel Yetenek Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi” verilecektir.

Ön Kayıt için gerekli belge ve koşullara, “Sınav Kılavuzu ve Sınav Uygulama Esasları”na gsf.aku.edu.tr adlı web adresinden ulaşılabilmektedir.

01 Ağustos 2018, Çarşamba 1148 kez görüntülendi