Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından ‘Yeni Anayasa Değişiklikleri Üzerine Değerlendirmeler’ konulu seminer düzenlendi.

Hukuk Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminere AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ve Afyonkarahisarlı işadamı Adnan Demirel ile beraber öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açış konuşmasını gerçekleştiren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayraklı anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler verdi. Anayasa değişikliğinin 18 madde ile sınırlı olmadığını ifade eden Bayraklı, “Bu anayasa değişikliği 18 madde ile ifade ediliyor. Ancak bu 18 maddenin içerisinde yer alan diğer ek maddelere de bakıldığı zaman bir hayli değişikliğin var olduğunu söyleyebiliriz. Bu değişiklikleri farklı zamanlarda farklı lisansüstü seminerler içerisinde farklı boyutlarıyla sizlere tekrar sunmak da istiyoruz” dedi.

Düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan ve aynı zamanda seminerin moderatörlüğünü de üstlenen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hatipoğlu tarafından “Yeni Anayasa Değişikliklerinin İdare Hukukuna İlişkin Yansımaları”, Arş. Gör. Fatma Duygu Kılıç tarafından “Yeni Anayasa Değişikliğinin Türkiye’nin Sivil Anayasa Arayışındaki Yeri”, Arş. Gör. Ezgi Fulya Akkuş tarafından “Yeni Hükümet Sisteminde Yasama ve Yürütme İlişkileri” ve Arş. Gör. Cansu Can tarafından ise “Yeni Anayasa Değişikliklerinde Cumhurbaşkanı Adayı Belirleme Yöntemi” konu başlıkları ile sunumlar yapıldı.

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

17 Mayıs 2017, Çarşamba 744 kez görüntülendi