Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi tarafından başlatılan ve Türk Kızılay’ı ile öğrenci kulüplerinin de desteklediği “2017 Yılında 2017 Ünite Kan” Projesi başladı.

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) ilk kan bağışının yapılması ile başlayan projenin açılışında konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, öğrencilerin yapmış olduğu projenin toplumsal duyarlılığın artırılmasına yardımcı olduğunu belirtti. Karakaş, “Öğrenci Konseyi Başkanlığımız ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle 2017 ünite kan bağışı yapılması hedefleniyor. Toplumda kan bağışı yapılması duyarlılığın artırılması ve Kızılay kan stoklarına destek olunması anlamında önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu konuda hassasiyet gösteren AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığına ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir ise öğrenciler olarak Kızılay’ın kan stoklarının azalmasını duyurmasının ardından harekete geçtiklerini ve projeyi başlattıklarını söyledi. Amaçlarının 2017 yılında 2017 ünite kan bağışı ile Kızılay’a destek olmak olduğunu ifade eden Özdemir, tüm öğrencileri kan bağışı yapmaya davet etti.

Gönüllüler 6-7 Mart 2017 tarihlerinde İİBF’de 8-9 Martta Eğitim Fakültesinde, 10 Martta ise Fen Edebiyat Fakültesinde kan bağışında bulunabilecek.

06 Mart 2017, Pazartesi 437 kez görüntülendi