Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılı dolayısıyla Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Kore Kültür Günü etkinliği düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenen Kore Kültür Gününde “Ode to My Father” isimli film gösterimi, Kore-Türkiye İlişkileri Semineri, Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım Semineri, Macsabal çömlek yapma performansı, Kore geleneksel kıyafet deneyimi ve fotoğraf çekimi gibi pek çok farklı etkinlik gerçekleştirildi.

Gün boyu süren ve Kore Geleneksel Müzik Konseri ile sona eren Kore Kültür Günü etkinliğine Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Savuma Ataşesi Jaesic Park,  Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği 3. Kâtibi Heeyon Park ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal ile Kore ve Kıbrıs gazileri katıldı.

29 Kasım 2017, Çarşamba 453 kez görüntülendi