Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Tansu Çelik rehberliğinde Bahçeşehir Koleji 3. sınıf öğrencileri, velileri ve öğretmenlerini mutfak atölyesinde misafir etti.

Bahçeşehir Koleji öğretmenleri Seda Şentürk, Nermin Doğan, Merve Koç ve Aybüke Arça’nın nezaretinde, Aşçılık programı 2. Sınıf öğrencileri tarafından konuk edilen minikler; lavaş ekmeği, makarna hamuru, balık fileto, Türk kahvesi ve çeşitli kurabiyelerin yapımını öğrenirken, aynı zamanda aşçılık mesleği ve mutfak ekipmanları hakkında da bilgi aldı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinen Öğr. Gör. Tansu Çelik, bu etkinlikler vasıtasıyla yerel ürünlerin tanıtımının yapıldığını ve bu ürünlerin yaygınlaşması konusundaki önemini vurguladı.

Yapılan uygulamalardan öğrencilerin çok mutlu olduğunu belirten Bahçeşehir Koleji İlkokulu Müdüresi Özlem Aksoy, öğrencilerin zihinlerinde aşçılıkla ilgili bir fikir oluştuğunu ve geleneksel lezzet konusunda ve yerel ürünlerin Türk mutfağında yaşatılması adına bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.

19 Aralık 2018, Çarşamba 484 kez görüntülendi