Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016-2017 yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Törenin açış konuşmasını yapan Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan 15 bölüm ve 21 program ile öğrencilere en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını ifade ederek, “1977’den 2017’ye toplamda 16 bin 605 kişi mezun eden Bolvadin MYO, Bugün ise 700 kişilik mezunuyla hem övünüyor hem de onların bundan sonraki süreçlerde başarılarında ve akademik gelişimlerinde destek olmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. 2016-2017 yılında yapılan altyapı çalışmalarıyla Kırkgöz Kampüsünün örnek bir üniversite kampüsü olduğunu dile getiren Kayahan, “Üniversiteler, sahip oldukları sosyal donatılarıyla öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde önemli bir işlev taşımaktadırlar. Bolvadin ilçemiz sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokusu ve değerli Bolvadin insanlarıyla öğrencilerimize ev sahipliği yapmıştır” diye konuştu.

Kırkgöz Kampüsünün ve yüksekokullarının Bolvadin için önemli değerler olduğunu kaydeden Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise “Bundan sonraki süreçte de beraber çalışmaya devam edeceğiz. 2017-2018 öğretim döneminde 750 kişilik kız yurdunun da öğrenciler için ilçedeki konaklama imkanını önemli ölçüde rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.

Bolvadin Kaymakamı Kenan Eskin ise Kırkgöz Kampüsünün ve yapılan çalışmaların öğrencilerin gelişiminde önemli katkılar sunacağının altını çizdi.

Mezuniyet törenine AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Kaymakamı Kenan Eskin, Dişli Belediye Başkanı Süreyya Güvenir, Özburun Belediye Başkanı Asım Kızılaslan, kamu ve özel sektörün diğer temsilcileri katıldı.

Tören, HOYEK Halkoyunları ekibinin ve Kırkgöz Kampüsü öğrenci rock grubunun gösterileri ve kep merasimi ile son buldu.

25 Mayıs 2017, Perşembe 375 kez görüntülendi