Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Finansal Düşünce Kulübü tarafından Sermaye Piyasası konulu seminer gerçekleştirildi.

Bolvadin Kırkgöz Kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yatırımcılar Dairesi Baş Uzmanı Dr. Yener Çoşkun, Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür, Takasbank İç Kontrol Yöneticisi Can Polat ve Borsa İstanbul (BİST) İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Onay ile beraber öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, “Bu tip organizasyonlar öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer planları için büyük önem arz etmektedir. İlave olarak günümüz dünyasını finans dünyası olarak düşünürsek gelecekte başarılı olmak isteyenler nasıl bir çalışma programı izlemeleri gerektiğini de bu tip seminerler sayesinde kavrayabilecektir” dedi.

SPK adına seminere katılan Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başuzmanı Dr. Yener Coşkun Sermaye Piyasası Kurulunu ve yapısını tanıttıktan sonra kişisel gelişim, finansal eğitimin önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Sermaye Piyasası Birliği adına konuşma yapan Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür, sermaye piyasası birliği ve ilişkili olduğu kurum ve kuruluşlar hakkında detaylı bir sunum yaparken, Takasbank İç Kontrol Yöneticisi Can Polat ise Takasbank ve faaliyetlerini özetleyerek öğrencilere kişisel gelişim unsurlarını açıkladı. Son olarak söz alan Borsa İstanbul (BİST) İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Onay, Borsa İstanbul’un gelişim sürecini ve yatırımcıların piyasa hakkındaki detay analizlerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilerin sermaye piyasalarına ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizen Onay, gelecek yatırım trendleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

11 Mayıs 2017, Perşembe 502 kez görüntülendi