Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Özer’in yönetmenliğini yaptığı “Büyük Menderes” isimli belgesel Cannes 3. Akdeniz Filmleri Festivalinde Övgüye Layık Eser ödülünü kazandı.

25-30 Kasım 2018 tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Cannes 3. Akdeniz Filmleri Festivalinde gösterimi yapılan “Büyük Menderes”, tüm kategorilerde finalist listeye seçilen tek Türk yapımı film oldu.

30 Kasım’da Cannes Le Gray D’Albion Hotel’de yapılan filmin gösteriminin ardından söyleşi gerçekleştirildi. Aynı gün gerçekleştirilen ödül töreninde ise Yavuz Özer, Amerika, İsrail, Fransa, İspanya ve Hindistan’dan ödül töreni için gelen diğer yönetmenlerle birlikte ödülünü aldı.

“Büyük Menderes” filmi Cannes’da kazandığı ödülle birlikte, 2018 Nisan ayında Arjantin Santa Cruz’da 4. Santa Cruz Film Festivalinde aldığı En İyi Belgesel Film, Ekim ayında Polonya Krakow’da Krakow Yeşil Çevre Filmleri Festivalinde aldığı Jüri Özel Ödülünün ardından 3. uluslararası ödülünü kazandı.

10 Aralık 2018, Pazartesi 437 kez görüntülendi