Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı bahar yarıyılı etkinlikleri kapsamında “CAKA Keman Kış Okulu” başladı.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, CAKA Keman Kış Okulunun 22 genç sanatçının katılımı ile bir hafta süreceği belirtti. Türkiye’de nitelikli keman eğitimi alan çocuk, genç ve yetişkinlerin sayısında hızlı bir artış yaşandığını ifade eden Türkmen, “Bu eğitim sürecinde bazı öğrenciler profesyonel müzik eğitimine geçiş yapmakta; konservatuvarlar, eğitim fakülteleri, güzel sanatlar liselerinde okumayı ve meslek olarak müziği seçmektedirler” dedi. Türkmen, şu bilgileri paylaştı:

“Keman sanatçısı ve akademisyen Cihat Aşkın tarafından ülke ve dünya keman eğitimine kazandırılan CAKA projesi ülkemizde nitelikli keman eğitimi alan bireylere yeni-özgün ve farklı fırsatlar sunmak amacındadır. Caka Kış Okulları yaş sınırı olmaksızın keman eğitimi alan bireyler düşünülerek yapılacaktır. Kış okulunda konserler, atölye çalışmaları, söyleşiler yer alacaktır.  Afyonkarahisar’da aileleri ile birlikte yaklaşık 60 misafirimizi ağırlayacağız. Her akşam konser etkinlikleri olacak. Bu tür etkinlikler Afyon ülke çapında sanat ve kültür yoluyla tanıtımına,  sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yaşantısına katkıda bulunmakta.”

30 Ocak 2018, Salı 492 kez görüntülendi