Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ve Afyonkarahisar’ın kültür sanat yaşantısında yer edinen İhvan-ı Musiki toplantılarının 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki ilk buluşması gerçekleşti.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen moderatörlüğündeki toplantıda Özlem Elitaş (solist), Ömer Bildik (ney), Burak Kaynarca (ud), Mazhar Aydoğmuş (şehrud) ve Hasan Hüseyin Poyraz’dan (daire ve bendir)  oluşan Elhan Türk Müziği Topluluğunca eserler seslendirildi.

18. Yüzyıl Türk müziğinin en önemli bestecilerinin 13 eseri özellikle pek duyulmamış makamlardan olmasıyla da oldukça dikkat çekti.

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Tarih ve Siyaset Bilimci Mim Kemal Öke; aşk, tasavvuf, insanı kamil olma, dervişliğin özellikleri, sema konularında düşüncelerini sohbete katılanlarla paylaştı ve konservatuarın fiziki imkanlarından ve müzeden oldukça etkilendiğini belirtti.

Her ayın son Salı günü gerçekleştirilen ve AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ihvan-ı musiki buluşmalarının bir sonraki toplantısı 27 Kasım 2018 tarihinde 20.00’da “Farklı Öğrenenler” başlığı ile gerçekleştirilecek.

25 Ekim 2018, Perşembe 532 kez görüntülendi