Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Tekin katılarak ‘Dünyadan ve Türkiye’den Başarı Hikayeleri’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Konferansın açış konuşmasını yapan AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, girişimcilik konferansının ikincisini gerçekleştirdikleri belirterek, “Bu konferansımızdan sonra 3 ya da 4 tane daha konferans gerçekleştireceğiz. Bugün konferans verecek hocamız benim öğrencilik zamanlarımdan da hocamdır. Bu konferansın benim açımdan ayrı bir önemi var. 25 yıl önce mezun olduğum okulumda bu dersleri aldığım Mahmut Hocam bugün kendi öğrencisinin dekanı olduğu bir fakültede öğrencilerine girişimcilik tecrübeleri anlatacak. İnşallah bizler de sizleri ileride bu makamlarda görmeyi umut ediyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Tekin ise ‘Dünya ve Türkiye’den Başarı Hikayeleri’ konulu konferansında ‘girişimcilik nedir?, girişimci kime denir?’ soruları üzerinde durdu. Tekin, “Girişimci girişken olan kişilere denir. Girişken olan kişi başkalarıyla samimi bir şekilde iletişim kurabilen kişilerdir. Örneğin birbirinize günaydın, iyi günler demek ile girişken olunur. Girişkenlik insanlar arasında güven sağlayan iyi bir iletişim ile köprü kurabilmeyi sağlar. Örneğin öğle aralarında birlikte yemek yiyeceksiniz, yemek esnasında iş, okul ve hayattan konuşacaksınız. İyi bir girişimci iyi iletişim ile ortaya çıkar. Girişken kişi kendisi ve başkalarına karşı saygı ve sorumluluk dengesini sağlayan bir davranışa sahip olur. Girişken olma özgüven sahibi olarak kendilerini anlayarak kabul eder ve kendilerine gereken değeri verirler” dedi. Girişimciliğin başkalarının bakıp da göremediğini görebilmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mahmut Tekin, “Bir mermere bakınca her birimizin aklına çeşitli şeyler gelebilir. Girişimci en az akla gelebilecek ve en farklı olanı o mermerde görebilir. Girişimcilik ile ilgili hem dünyadan hem de ülkemizden örnek vereceğim. 5 kişi iş başvurusu yapıyor fakat 4 kişi işe alınacaktır ve siz beşinci kişi oldunuz. Arkadaşlar asla pes etmeyeceksiniz. En güzel örnek alibaba.com internet girişimcisi olan Jack Ma’dır. 19 arkadaşı ile 1999 yılında bu şirketi kuruyor. Şirketin şu anda bir tane makinası yok fakat tüm dünyaya makine satıyor” diye konuştu.

Etkinlik öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

08 Kasım 2018, Perşembe 474 kez görüntülendi