Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Emirdağ Meslek Yüksekokulu  (MYO) Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik, Kültür ve Spor Merkezi ile Fehmi Zeki Denizli Laboratuvar Binası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun teşrifleriyle düzenlenen törenle hizmete girdi.

Emirdağ MYO konferans salonunda gerçekleştirilen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, hayırsever Prof. Dr. Nijad Bilge ve Fehmi Denizli ile beraber il ve ilçe protokol mensupları katıldı.

Toplumların gelişmesinde en önemli özne bilgi

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Emirdağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, Emirdağ MYO ile ilgili bilgiler verdi. Toplumların gelişmesinde en önemli öznenin bilgi olduğunu ifade eden Yıldız, “Bölgenin en hızlı gelişen ülkesi olarak gelecekte daha fazla söz sahibi olmamız için tek çaremiz bilgi ve teknolojiden geçmektedir. Bunlar için de eğitim kaçınılmaz derecede önemlidir. Bunların yapılabilmesi için de hizmete açacağımız Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik, Kültür ve Spor Merkezi ile Fehmi Zeki Denizli Laboratuvar Binası büyük öneme sahiptir” diye konuştu.

Başarmanın ön koşulu eğitim

Hayırsever iş adamı Prof. Dr. Nijad Bilge yaptığı konuşmada Türkiye’de Onkoloji Vakfını kurduğunu ve Emirdağ’ın ilk profesörü olduğunu kaydetti. Hayatı boyunca çok sıkı çalıştığını dile getiren Bilge, “7 yaşına kadar bulunduğum Emirdağ’a, çocukluk hatırlarımla beraber bir şeyler yapmak istedim. 2 milyon liraya yakın bir harcama ile buranın yapımını tamamladık” dedi. Fehmi – Zeki Denizli Laboratuvar Binasını yapan Fehmi Denizli ise “Azmettikten sonra hepimiz bir yerlere geliyoruz. Bunları başarmak için en önemli şey ise eğitimdir. Eğitimi olan devletler dünyada en hür ve sözü geçen devletler olmuşlardır. Bir Çin atasözü vardır, ‘Balık verirsen bir gün doyurursun, balık tutmayı öğretirsen her gün doyar’ diye. Biz de öğrencilerimiz için bir şeyler öğrensinler diye bu laboratuvarın yapımını tamamladık” şeklinde konuştu.

5 bölümde ön lisans eğitimi veriliyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise Emirdağ MYO ile ilgili bilgiler vererek, “Emirdağ MYO Halı-Kilim bölümü ile Makine Resim ve Konstrüksiyon bölümünde toplam 53 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Halen Meslek Yüksekokulumuzda Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Harita- Kadastro, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Yapı Denetimi olmak üzere toplam 5 Bölüm bulunmaktadır” diye konuştu. Yapımı tamamlanan binalar ile ilgili de bilgiler veren Solak şöyle konuştu:

“Bugün açılışını yapacağımız Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik Spor ve Kültür Merkezimizde toplam kapalı alanı bin 158 metrekare olup, tek katlı binadır ve ihale bedeli bir milyon 500 bin TL’dir. Spor ve Kültür Merkezi engelli yönetmenliğine uygun olarak projelendirilmiş olup; kompleks içerisinde 171 kişilik konferans salonu, 180 kişilik tribünlü 510 metrekare kapalı spor salonu bulunmaktadır. Yine açılışını yapacağımız bir diğer binamız Fehmi – Zeki Denizli atölye binamızdır. Binanın toplam kapalı alanı bin 232 metrekare olup iki katlı betonarme binadır ve ihale bedeli bir milyon 10 bin TL’dir. Yer teslimi atölye binası engeli yönetmeliğine uygun olarak projelendirilmiş olup, zemin katta 1 adet aşçılık mutfağı, 1 adet yapı denetim laboratuvarı, 1 adet yapı denetim uygulama sınıfı, 2 adet teknisyen odası, 2 adet bay vestiyer ve 2 adet bayan vestiyer mahalleri bulunmaktadır. 1. katta da 1 Adet bilgisayar sınıfı, 1 adet harita ve kadastro uygulama sınıfı, 1 adet bankacılık uygulama sınıfı mahalleri bulunmaktadır.”

Hayırseverlerin amel defteri ölünce bile kapanmaz

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak’tan sonra konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal yapılan yatırımlar ile hayırseverlerin amel defterini öldükten sonra dahi kapanmayacağını söyleyerek, “Bir hadis-i şerifte vefat eden bir kişinin 3 şekilde amel defteri kapanmaz denir. Bunların birincisi hayırlı evlat yetiştiren, ikincisi ise hayırlı öğrenci yetiştirendir. Bunun üçüncüsü ise sadaka-i cariyedir. Biz bu sadaka-i cariyeleri çok önemsiyoruz. Hocamızın yetiştirdiği hayırlı öğrenciler dışında yaptığı bu sadaka-i cariye ile amel defteri inşallah hiç kapanmayacaktır” dedi.

Hayırseverleri teşvik ediyoruz

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise Emirdağ’da kamu işlevi gören binaları Emirdağlıların yaptığını ifade ederek, “Özellikle Bolvadin ve Emirdağ ilçelerimizde bu durum daha iyi görülüyor. Merkezde bu oran daha düşük. Böyle binaların birçok işlevi vardır, bir profesörü ilçede tutmak kolay değil. Ancak bu tarz yeni binalar olduğu sürece bu işler daha da kolay olacaktır. Yeni hayırseverleri de teşvik ediyoruz daha iyisini yapmak için” diye konuştu.

Bir yılda 550’den fazla derslik yapıldı

Yeni eğitim binalarının açılışından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’da eğitim alanında 550’nin üzerinde dersliği 1 yıl içerisinde faaliyete geçireceklerini dile getirdi. Yatırımların devlet teşvikleriyle yapıldığını söyleyen Tutulmaz, “Hayırseverlerin de yanımızda olmasından büyük mutluluk duyarız burada olduğu gibi. Az da olsa bazı hayırseverlerimiz destek veriyor ama bunun bir kampanya halinde eğitim ve sağlık alanlarında özellikle devam etmesini ümit ediyoruz” dedi.

Hedefi olmayan milletler tarihten silinmeye mahkumdur

Son olarak söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Ben de bir eğitimciyim. Biz de hükümet olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bizim için ilk sırada. Çünkü gelecek nesillerin iyi yetişmesi lazım, geleceğimizin teminatı gençler için gerekli hazırlıkları yapmamız lazım. Ne yapsak azdır ama yine de iyi bir eğitim için fiziki imkânları iyileştirmeye çalışıyoruz. İyi bir eğitim kadrosunun olması gerekiyor” diye konuştu.

Hedefi olmayan milletlerin tarih sahnesinden silindiğini söyleyen Eroğlu, “en önemli konu talebelere milli bir ruh vermek gerekiyor. Her genç şunu diyecek; benim üzerimde milli mesuliyet var. Dolayısıyla eve gidip başını yastığa koyduğu zaman bu devlet için, Büyük Türkiye için ne yapabilirim diye düşünürse her şey tamamlanmış olur. Bizim büyük hedeflerimiz var, büyük bir milletiz. Canlı bir tarihimiz var. Gençlerden de bu hedeflere göre hareket etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hayırsever iş adamları Prof. Dr. Nijad Bilge ve Fehmi Denizli’ye plaketleri verildi. Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik, Kültür ve Spor Merkezi ile Fehmi Zeki Denizli Laboratuvar Binasının açılışı sonrasında ise düzenlenen kokteyl ile tören sona erdi.

23 Kasım 2017, Perşembe 591 kez görüntülendi