Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile ortaklaşa “Engel-siz Tasarım Çalıştayı” düzenlendi.

AKÜ GSF’de düzenlenen çalıştaya Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Hakan Erdoğan, GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ş. Ebru Okuyucu, Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sarıkahya, Dr. Öğr. Üyesi Necmi Kahraman, Öğr. Gör. Veysel Aydoğdu, Arş. Gör. Gamze Çoban’ın yanı sıra İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri katıldı.

Altı Nokta Körler Derneği üyesi olan 20 görme engellinin katıldığı çalıştay kapsamında, görme engellilerin gündelik hayatlarında yaşadıkları sorunlar ve gereksinimler üzerine paylaşımlarda bulunuldu. Görme engellilerin kullandıkları eşyaların, mobilyaların, ergonomi ve tasarım yönünden taşıması gereken niteliklere değinildi. Çalıştayda kamu kurumları ve alışveriş merkezleri gibi alanların mekân tasarımlarında engellilerin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanırken ayrıca görme engellilerin toplumsal hayatla olan bağlarının güçlendirilmesi ve toplumsal hayata entegre olabilmeleri için ulaşılabilirlik sorununa çözüm getirilmesi, eğitim faaliyetlerinin ve sosyal aktivitelerin sürdürülebilir kılınması gerektiğine de değinildi.

Çalıştay, Türk Sanat Müziği dinletisi sonrasında gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

29 Mart 2018, Perşembe 438 kez görüntülendi