Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2018-2019 eğitim öğretim yılı için 1. ve 2. sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitim programı düzenledi.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, oryantasyon eğitimini birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile birlikte yapma kararı aldıklarını söyledi. Kandemir, “Bunun sebebi; birinci sınıf olarak geldiğinizde üniversiteyi tanımayı bırakın fakülteyi bile tanımadan derslere başlıyorsunuz. Dolayısıyla anlatılan bazı şeyleri idrak edebilmeniz, algılayabilmeniz ikinci sınıfta daha kolay olabiliyor. Uluslararası ilişkilerden uzman arkadaşlarımız burada özellikle yurtdışı eğitim imkânlarından bahsedecekler. Bunu birinci sınıfta pek algılayamayabiliyorsunuz, özellikle ikinci sınıfları bugün bu sebeple çağırdım” diye konuştu.

“Üniversitenin itici gücü olmak istiyoruz”

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin şu an öğretim elemanı ve öğrenci sayısı açısından en büyük fakülte olduğunu ifade eden Kandemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Toplamda üniversite olarak 40 bin öğrencimiz var. Bu öğrencinin 5 bini İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesinde. Biz bu büyüklüğü sadece öğretim elemanı ya da öğrenci sayısı ile değil sizlerin başarısıyla da taçlandırmak istiyoruz. Biz kurucu fakültesiyiz, dolayısıyla üniversitenin itici gücü de olmak istiyoruz. Bunun için 4 senenizi bir arada geçireceksiniz ve bu 4 sene içerisinde sadece derslere girip çıkmakla değil, sizleri hayata hazırlamak için değişik uygulamalar ve çalışmalar yapacağız. Hem ders müfredatlarında hem yaptığımız sosyal etkinlikler de sizlerin sadece akademik anlamda değil de sosyal anlamda da gelişiminizi sağlayabilmek için değişik faaliyetler içerisindeyiz. Bütün bölümler bu anlamda her sene değişik çalışmalar yapıyorlar. Dolayısıyla bugünkü eğitimin amacı fakültemiz ve üniversitemizi tanımanız, imkânlarından faydalanabilmenizdir.”

Program AKÜ İİBF Maliye Bölümü Arş. Gör. Senem Koç’un Afyon Kocatepe Üniversitesi ve AKÜ İİBF hakkındaki bilgilendirme sunumu ile devam etti. Program kapsamında öğrencilere yurtdışında eğitim, üniversite, Afyonkarahisar hakkında bilgiler verildi.

10 Ekim 2018, Çarşamba 538 kez görüntülendi