Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine yönelik İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından bölüm faaliyetleri ve Erasmus+ bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akbulut, “Eğitim-Öğretim sadece derslere girip çıkmakla ne yazık ki olmuyor aynı zamanda sizlerin sosyal bir birey olmanızı sağlamak amacıyla da farklı çalışmalar yapacağız. Bu sürece sizi hazırlayan unsurlardan birisi de İnşaat Mühendisliği kulübümüzdür. Bölüm hocalarımızın ve kulübümüzün aracılığıyla sizleri sadece akademik anlamda değil sosyal anlamda da gelişmiş bireyler olmanız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun içinde hep birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.

İnşaat Mühendisliği Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Süleyman Gücek ise daha önce yapılmış teknik ve sosyal faaliyetlerden bahsederek ilerleyen dönemlerde planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Gücek, “Afyon Kocatepe Üniversitesi kocaman bir ailedir ve bu ailenin önemli bir parçası da İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri olarak sizlersiniz. Bu amaç doğrultusunda, iyi bir mühendis; sadece teknik alanda değil sosyal alanlarda da kendini geliştiren ve yetiştiren kişi olmak zorundadır” dedi.

Mühendislik Fakültesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Cahit Gürer ise öğrencilere Erasmus+ programı hakkında bilgiler verdi. Gürer, “4 yıl boyunca buradasınız ama isterseniz bunu 1,5 – 2 yıla düşürebilirsiniz. Birinci sınıfı okuduktan sonra yabancı dilinizi de geliştirirseniz, Erasmus ile 1 yıl süreyle fakültemizin anlaşmalı olduğu üniversitelerde yurtdışında eğitim alabilirsiniz. Burada uluslararası sınıflarda İngilizce ile eğitiminizi yürütebilirsiniz. Ne kadar çok öğrenci gönderirsek üniversitemizi ve bölümümüzü o kadar iyi temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Bu imkânlarımızın hepsi başarılı öğrencilerin elindeki fırsatlara yönelik, yani bunları gerçekleştirebilmek için başarılı olmak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda ise Erasmus programından faydalanan bölüm öğrencilerinin gittikleri ülkelerde yaşadığı sorunlar, anılar, edinilen eğitim tecrübeleri ve nelerin önemli olduğunu katılımcılara sözlü sunum olarak aktarıldı.

Konferans, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

26 Ekim 2018, Cuma 418 kez görüntülendi