Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu, Finansal Düşünce Kulübü ve Dönüşüm Konağı tarafından düzenlenen “İletişim Ustalığı Zirvesi”  gerçekleştirildi.

Kırkgöz Kampüsünde düzenlenen zirvenin açış konuşmasını yapan AKÜ Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, gerçekleştirilen seminer, konferans, bilgilendirme toplantıları kadar zirvelerin de öğrenciler ve diğer paydaşların ilgisini çektiğini ifade etti. Kayahan, “İletişim veya iletişimsizlik, günümüz birçok sorununun ana kaynağı oluşturuyor. İletişim Ustalığı Zirvesi’nin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür ederim” dedi.

İki gün süresince devam eden programın ilk gününde; deneyimsel tasarım öğretisi, iletişim çeşitleri, insan tanıma sanatı ve gizemli zıtlıklar yasası gibi başlıklarda düzenlenen oturumlarla iletişimin insan hayatındaki önemine vurgu yapıldı. Eğitmenlerle birlikte katılımcıların da düşüncelerini ve tecrübelerini paylaştığı seminerde, kişilerin anlaşılma ve kendilerini anlatabilmelerinin her geçen gün zorlaştığı, doğru ve kaliteli iletişimin hayatın vazgeçilmezi olduğu eğitimciler tarafından vurgulandı.

İletişim Ustalığı Zirvesi’nin ikinci gününde eğitim uzmanları tarafından; genel iletişim stratejileri, iletişimde yanılgılar ego illüzyon ve zihnin filtreleri, iletişimde bedel, iletişimde beklenti, üç boyutlu iletişim ve topluluk önünde konuşma konularında sunumlar gerçekleştirildi. İletişimin hayatın merkezinde yer aldığını belirten davetli konuşmacılar; iş, okul ve aile hayatında başarı ve mutluluğu yakalamanın doğru ve etkili iletişimden geçtiğine dikkat çektiler. Programda; evrensel iletişimin vazgeçilmez unsurlarından olan karşı tarafı dinleme ve karşı tarafla uyum duygusu geliştirme sanatının, sorunsuz bir iletişim için olmazsa olmaz bir unsur olduğu da eğitimciler tarafından ifade edildi.

Zirve, eğitmenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve katılımcılara sertifika dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

15 Mayıs 2018, Salı 426 kez görüntülendi