Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde öğrencilere yönelik iftar programı Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştirildi.

3 binden fazla öğrencinin katılımıyla AKÜ Merkezi Yemekhanede gerçekleştirilen iftar programı öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve topluluk başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Programa Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Prof. Dr. İsa Sağbaş ile üniversite ve il protokol mensupları katıldı.

Öğrencilere kaliteli bir eğitim ortamı sunuluyor

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ramazan ayının başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğunu belirtti. Solak, “Üniversitemiz bu yıl kuruluşunun 26. yılını idrak ediyor. Bu süre içerisinde çok önemli büyüme ve gelişmeler kaydettik. Yönetim dönemimizde Sayın Bakanımızın destek ve katkılarıyla her yıl yaklaşık 55 ile 70 milyon lira dolayında yatırım ile 30 kadar projeyi tamamlamış bulunuyoruz. Bu yıl da Emirdağ, İscehisar, Bayat’ta yer alan meslek yüksekokullarımızın altyapı ve büyük onarımları ile yarı olimpik havuzumuzu da tamamlıyoruz. Bu tesislerle birlikte il merkezindeki birimlerimizin ve ilçe meslek yüksekokullarımızın ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Bu yolla siz değerli öğrencilerimize kaliteli bir eğitim ortamı sunuyoruz” diye konuştu.

“Sayın Bakanın katkılarıyla şehrimize ikinci bir üniversite kazandırdık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun AKÜ’nün her ihtiyacına yardım ettiğini ifade eden Solak, “Bizlere her zaman yardım ve destek elinizi uzattınız. Yapamadığımızı yaptınız, ihtiyaçlarımızı derhal giderdiniz. Bu önemli destek ve katkılarınızla üniversitemiz çok önemli gelişmeler kaydetti. Kaydedilen bu gelişmeler için şahsım ve üniversitem adına zatıâlinize şükranlarımı arz ederim. Ayrıca 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kanunla şehrimize sağlık alanında tematik bir üniversite de kazandırdınız. İlimizde yükseköğretimin gelişimine çok önemli bir imza attınız. AKÜ’den doğan bu yeni üniversitemiz ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız ‘gençler daha mühim, onlara iftara git’ dedi”

Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise kendisinin de eski bir öğretim üyesi olduğunu ve öğrencilerle gerçekleştirdiği buluşmalarda duygulandığını belirtti. Eroğlu, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iftarı vardı. Ben de oraya davetliydim aslında ancak bugün İstanbul’da bir cenaze namazı vesilesiyle bir araya geldik kendisiyle. Kendisine ‘Cumhurbaşkanım, Afyonkarahisar’da gençlerimiz bir arada olacak, sizin iftara mı gideyim oraya mı gideyim’ diye sorduğumda, kendisi bana gençlerin daha mühim olduğunu belirterek buraya gelmemi söyledi ve size selamlarını iletti” şeklinde konuştu.

Burası Türkiye’nin en güzel yemekhanesi

AKÜ’ye elinden gelen tüm desteği verdiğini kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, “Esasen ben de bu üniversiteye, kendi üniversitemiz olduğu için, çok destek veriyorum. Ne talep edilirse onu karşıladık. Mesela burası, Türkiye’nin en güzel yemekhanesi. Yemekler de çok güzeldi. Özellikle bu ay çok önemli. Sayın Rektörümüzün de belirttiği gibi başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesinin bulunduğu mübarek bir ay. İnşallah bu mübarek geceler bütün milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

“Türkiye üzerindeki oyunları siz gençler bozacaksınız”

Üniversite gençliğinden çok büyük beklentileri olduğunu da kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

“Sizler geleceğimizin teminatısınız. Büyük Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz. Sizlere güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi. Bunlardan birinci hedef, cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında ülkemizi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak. Esas büyük hedefimiz ise İstanbul’un fethinin 600. yılı olan 2053 yılında da şanlı bayrağımızı daha da zirveye taşımak. Bunları sizler yapacaksınız. İnşallah 2053’e hazır olacaksınız. Yeni doğacak olanların da 2071 hedefi var. Türkiye’mizin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Türkiye gönül coğrafyamızın son kalesi. Ben Bosna Hersek’e gittiğimde bana ‘tarih sizi çağırıyor’ deniyor. Tarih Türk milletini çağırıyor. İnşallah ülkemiz üzerindeki oyunları bozacak olan sizlersiniz.”

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na İstanbul Teknik Üniversitesindeki öğrencilik yıllarındaki fotoğrafı hediye edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

31 Mayıs 2018, Perşembe 483 kez görüntülendi