Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov, Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baxtiyor Abdushukurov ve Eğitim Öğretim Daire Başkanı Prof. Dr. Rauf Yarqulov’dan oluşan Özbekistanlı heyet Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. İsa Sağbaş ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayhan Erol ile AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Karaman ile bir araya gelen heyet, ikili iş birliğinin artırılması ve ortak olarak hangi çalışmaların yapılabileceği konularını ele aldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, dost ve kardeş Özbekistan’ın Ali Şir Nevai Üniversitesine müştereken çalışmalar yapılabileceğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette konuşan Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov ise uzun yıllar ayrı düştüktüklerini ifade etti. Sirojiddinov, “Birbirimizden koptuk. Bu yılları telafi etmek için Afyon Kocatepe Üniversitesi bizim için çok önemli” dedi.

İki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

2018 Eylül ayında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Karaman’ın Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesine yaptığı 15 günlük ziyaret ve ders vermesiyle başlayan ilişkiler lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında karşılıklı öğretim elemanı ve öğrenci değişim anlaşmalarıyla en üst düzeye çıkmış oldu.

Ziyaret kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Ortak lisansüstü programları açmak, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gibi konuların yer aldığı protokolü, iki üniversitenin rektörleri tarafından imzalandı.

11 Ocak 2019, Cuma 619 kez görüntülendi