Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda Afyonkarahisar’da görev yapan medya mensupları ile bir araya geldi.

Sosyal tesislerde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Solak’ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar İl Müdürü Cemil Paslı, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile beraber Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren medya kuruluşlarının çalışanları ve imtiyaz sahipleri katıldı.

Etkinlikte ilk konuşmayı gerçekleştiren Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Abdioğlu, Afyonkarahisar’ın ciddi anlamda hizmetlere ve yarışmalara imza atmaya devam ettiğini söyledi. Abdioğlu, “Bunda üniversitemizin, belediyemizin ve valiliğimizin katkıları çok yüksek seviyede. İlimizde uluslararası motorkros yarışmaları olacak” diye konuştu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise 10-14 Ocak 2018 tarihleri arasında resmi görev olarak yurtdışında olacağı için 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü 5 Ocakta kutladıklarını ifade etti. İletişim ve haberleşme alanlarında hızlı gelişmeler yaşandığını dile getiren Solak, “Bilgi ve haberlerin en hızlı yayıldığı kanalların başında gelen sosyal medya, hayatımıza sağladığı kolaylıkların yanında yoğun bir bilgi kirliliğine sebebiyet vermesi ve kötü amaçlı kullanıma çok açık olması sebebiyle oldukça hassas bir noktada bulunmaktadır. Toplumda fitne ve fesat çıkarmaya yönelik provokasyonların önüne geçmek, bunu amaçlayan hainlerin emellerine ulaşmalarına mani olmak noktasında basın mensuplarımızın ilkeli, doğru ve tarafsız habercilik anlayışı ile yerine getirdikleri görevin ehemmiyeti daha da artmaktadır” dedi

Basının ne denli öneme sahip olduğunun 15 Temmuz 2016 tarihinde çok daha net görüldüğünü kaydeden Solak, “FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişiminde basın, ülkemiz için çok önemli görevler yaptı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın görüşlerini canlı yayınlarla halka ileterek, darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir görev üstlendiler. Ardından demokrasi nöbetlerinde milletimizle birlikte sabahlara kadar bekleyerek görevlerini en iyi şekilde fedakarca yerine getirdiler. Bu anlamda yerel ve yaygın basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Türkiye’nin 3. büyük hastanesi”

AKÜ’nün son dönemlerde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Solak, sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversitemiz altyapı hizmetlerini, ihtiyacı olan temel yapıları tamamlamak üzeredir. Bu bağlamda Afyon Meslek Yüksekokulumuzun taşınmasını 1 ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Yine Turizm Fakültemizin uygulama merkezini hizmete açtık. Çay ve Sultandağı Meslek Yüksek Okullarına ait altyapı ve büyük onarımlarını tamamlayarak hizmete soktuk. Diş Hekimliği Fakültemizin eğitim laboratuvarlarını hazırladık. Fakültemize bu yıl öğrenci alacağız. Yine en önemli konulardan birisi kanser tedavisi için hastanemiz hazır. Küçük eksiklikler tamamlanıyor. İstediğimiz 100 kadronun kullanım izni de geldiği takdirde bütün birimleri hizmete açacağız. Şu anda Onkoloji ve Hematoloji Hastanemiz Türkiye’nin 3. büyük hastanesi. Bölge hastanesi niteliği var.  Tüm bölgeye hizmet edeceğiz. Sadece il merkezli değil. Onkolojinin bütün branşlarını hizmete açıyoruz. Nasıl ki fizik tedavi konusunda aranan bir hastane olduysak, onkolojide de aynı duruma geleceğiz. Radyoterapiyi geçen yıl açtık, günde 72 hastamız ışın tedavisi alıyor. Işın tedavisi 47-50 gün arasında sürüyor. Hasta geldiği zaman 50 gün boyunca refakatçisiyle beraber ilimizde kalıyor. Diğer alanlarda ise 32 bin metrekare kapalı alanı, 304 odadan 10 ameliyathanesi, 70 yoğun bakım yatağı, 32’si yetişkin kemoterapi ve 15’i çocuk kemoterapi olmak üzere yeni binamızda hastalarımıza hizmet vereceğiz. Türkiye’de yılda 175 bin ile 200 bin dolayında insanımız kanser tanısı alıyor. Tedaviler uzun sürüyor. İl il dolaşma sıkıntısı yaşıyorlar. Biz de ne ihtiyaç varsa bunları bu binada tesis ederek hizmete sunacağız. Ayrıca bir diğer iyi haberimiz ise bin 18 kadar taşeron işçimizi kadroya alma çalışmalarımız devam ediyor.”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yaptığı konuşmada “Üniversitemizin yaptığı gelişmelerden ve hizmetlerden bahsetmesi ile bunları duyan bir Afyonkarahisarlı olarak memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Tüm basın emekçisi arkadaşlarımızın da gününü tebrik ediyorum” diye konuştu.

05 Ocak 2018, Cuma 458 kez görüntülendi