Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulunda (MYO) “Yunus Emre’nin Kültürümüzdeki Yeri ve Önemi” konulu konferans düzenlendi.

AKÜ Sandıklı MYO’da Yunus Emre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı MYO Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Sandıklı MYO Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, Yunus Emre’nin en büyük Türk ozanlarından biri olduğunu, halk ve tasavvuf edebiyatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özkan ise tasavvuf edebiyatının çok önemli temsilcilerinden biri olan Yunus Emre’nin insan öğesine verdiği değerden bahsetti. Özkan, “Yunus Emre’nin tüm şiirlerinde yaradılanın,  yaradandan ötürü hoş görülmesi mesajı bulunuyor. Şiirlerinde ilahi aşk ve bir an önce Allah’a ulaşmanın çabası olduğu anlaşılıyor. Hayatın manası ilahi aşktır ve bu duygu kendisinden sonra gelen şairlere de ilham kaynağı olmuştur”  ifadelerini kullandı. Psikiyatristlerin ruhsal hastalıkların tedavisinde Yunus Emre’nin şiirlerinden de faydalanıldığını söyleyen Özkan, şöyle devam etti:

“Halkın sevdiği, değer verdiği insanı kendi topraklarından var saymak  istemesi sonucunda Yunus Emre’nin, Anadolu’nun çeşitli yörelerinde mezarının olduğu söylenir. Karaman- Konya-Eskişehir-Afyon Yunus’un yaşadığı iklim kuşağıdır. Bugün bazı ruhsal hastalıkların tedavisinde Yunus Emre’nin şiirlerinden de faydalanılmaktadır. Şiir yoluyla ruhları arındırmak ve  toplumun yaşadığı travmaları iyileştirmeye çalışmak gündeme gelmiştir.”

Program, Sandıklı MYO öğrencilerinin Yunus Emre şiirlerinin sunumu ile sona erdi.

09 Mayıs 2017, Salı 529 kez görüntülendi