Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Gençdes Programı kapsamında düzenlenen proje sonucunda “Hediyemiz Seramik” isimli sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde açılan sergide, engelli ve engelli olmayan gençlerin birlikte yaptıkları seramik hediyelik eşyalar yer aldı. 14-29 yaş arasındaki gençlerle çalıştıklarını söyleyen proje sorumlusu Arş. Gör. Kamuran Ak, “Engelli ve engelli olmayan gençlerin seramik ve hediyelik eşya üretimi yapmalarını öğrenmeleri için proje desteği aldık. Birlikte üretim yapmayı amaçladık. 4 hafta uygulama sürecimiz oldu. 14-29 yaş arası 70 kişi öğrencimiz vardı ancak ilgi görünce farklı yaş gruplarından katılanlarla 101 kişiyle bu sergiyi oluşturduk” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 25 bin liralık bir destek aldıklarını kaydeden Ak, “Üniversitemizde zaten seramik altyapısına uygun atölyelerimiz vardı. Aldığımız destek ile bu atölyeleri daha da geliştirdik, engelli ve engelli olmayan gençlerimiz ile çalışmaya uygun hale geldi. Yapılan ürünlerin birer hediye olabileceğini söyledik. Emeği, ölümsüz bir malzeme olan seramikle bütünleştirdik” dedi.

Sergi açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay ile beraber birçok sanatsever katıldı.

03 Kasım 2017, Cuma 559 kez görüntülendi