Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Kulübü tarafından fidan dikme etkinliği düzenlendi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsünün muhtelif yerlerinde gerçekleştirilen fidan dikimine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Osman Metin ve Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Akkoç ile beraber Sosyoloji Kulübü Başkanı Serkan Koca ve Sosyoloji Bölümü öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan kulüp başkanı Serkan Koca, gelecek kuşaklara temiz bir yaşam alanı sağlamak istediklerini ifade ederek “Sağlıklı ve huzur içinde yaşamak için fidan dikmeli ve diğer kişileri bu konuda özendirmeliyiz. Biz de Sosyoloji Kulübü olarak bu konuda farkındalık oluşturmak için kampüsümüz içerisine 600 tane fidan dikimi yapacağız” dedi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karakaş ise Sosyoloji Kulübünün AKÜ’deki en etkin kulüplerden birisi olduğunu kaydederek, “Fidan dikmek bir sosyal sorumluluktur. Her fidan bir eserdir, tıpkı bir kitap yazımı gibi, tıpkı gibi bir çocuk sahibi olmak gibidir. Diktiğiniz fidanın yeşerdiğini, büyüdüğünü gördüğünüzde mutlu oluyorsunuz. Bu duyguyu tatmak apayrı bir şey. Bizim toplumumuzun, geleneklerimizin ve inançlarımızın da bir gereği bu” diye konuştu.

27 Şubat 2018, Salı 509 kez görüntülendi