Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu ve Afyon Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yılmaz’ın birlikte yürüttüğü “Kongre ve Seminer Organizasyonu” dersi kapsamında afet bilinci anlatıldı.

Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Afet Bilinci Derneğini öğrencilere tanıtan Tiryakioğlu, afetlerin her an meydana gelebileceğini, buna karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi. Tiryakioğlu, “AKÜ’de “Akademi Arama-Kurtarma Kulübü” olarak afet bilinci çalışmalarına başladık. Bu kapsamda Simav’da meydana gelen depremde öğrenciler için sınav çadırı kurduk. Van Depremi’nde de ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdık” diye konuştu. Kulüp üyelerinin üniversiteden mezun olduktan sonra da afet durumları hakkında çalışmalar yaptığını söyleyen Tiryakioğlu, “Bu noktada merkezi Afyonkarahisar olan Afet Bilinci Derneği kurduk. Biz, her türlü afete karşı, hazırlık yaparak ve afet bilincinin geliştirilerek afet risklerinin azaltılması, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili olarak toplumun bilinçlendirilmesi çalışmalarını kendimize görev edindik. Afet Bilinci Derneği’nden sonra, Afetlerle Kalkınma Platformu kurduk. Afetlerle Kalkınma Platformu çalışmaları kapsamında, bir kitap yayınlandı. İkinci kitabın da hazırlıkları sürüyor” dedi.

Toplumda Afet Bilinci Oluşmalı

Toplumun afet risklerinin azaltılması için gerekli hazırlık düzeyine ve müdahale kapasitesine ulaşmasının çok önemli olduğunu ifaden eden Tiryakioğlu, şöyle devam etti:

“Derneğimiz, aynı zamanda afet ve acil durumlara müdahale etmek için ekipler de oluşturmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Bu konuda size de görev düşüyor. Buradan mezun olduktan sonra çalışacağınız otellerin, işletmelerin afete hazır hâle getirilmesinde sizin katkınız olmalı. Afete hazır otel kavramı üzerinde düşünmeliyiz.”

21 Mart 2017, Salı 523 kez görüntülendi